Akupressur

                                           

Under januari t o m april 2018 har du möjlighet att boka Akupressur till elevbehandlingspris, 400 kronor, då jag befinner mig i det avslutande skedet av utbildningen till Akupressör/Stressterapeut hos Axelssons.

Vill du boka tid för Akupressur?

Gå in på hemsidan www.teljomeva.se och sidan Boka.  Fyll i ditt namn, e-postadress, telefonnummer och gärna önskemål om tid, eller

Skicka e-post till  es.av1549923373emojl1549923373et@of1549923373ni1549923373, eller

Skicka sms/ring 070 – 456 39 69

Vad innebär Akupressur?

Akupressuren är en meditativ och medvetandegörande behandlingsform där terapeuten och den som behandlas befinner sig i ett gemensamt medvetet närvarande i nuet och det som sker under behandlingen. Akupressur upplevs som en väldigt avkopplande stund och många av de som behandlas ”slumrar till” och kan ibland somna.

När terapeuten trycker på punkter i kroppen stimuleras och balanseras flödet av energi, Qi, så att kroppens självläkande förmåga ges möjlighet att lösa upp spänningar och blockeringar. Du som behandlas kan komma i kontakt med något som förträngts och som fått ett fysiskt uttryck i form av smärta, svullnad, spänning eller ömhet i kroppen. Sambandet mellan dessa fysiska uttryck och de fysiska, emotionella och mentala upplevelser och minnen som vi har av det vi varit med om i livet är starkt sammankopplade. Akupressur kan bland annat ge hjälp och lindring vid:

  • Huvudvärk, migrän, ögon- och öronproblem
  • Muskelvärk, ryggsmärtor och andra smärttillstånd
  • Trötthet, stress, oro och nedstämdhet
  • Allergi, astma och andningsproblem
  • Eksem och hudproblem

Akupressur – hur går det till?

Under behandlingen trycker terapeuten med sina fingrar på speciella punkter utifrån energibanor (meridianer) som finns i kroppen. Du som får behandling ligger på rygg på en massagebänk, fullt påklädd under en filt, med en kudde under huvudet och under knäna om så önskas. Eller så kan du sitta på en stol.

Varje behandling startar med en öppning genom tryck mot speciella punkter på kroppen, som förberedelse inför behandlingen, och avslutas med en balanserande nackbehandling som leder frisläppt energi ut i kroppen. Däremellan trycker terapeuten mot punkter på kroppens högra sida och därefter på den vänstra sidan. Behandlingstiden är totalt ca 45 minuter. Sittande behandling sker under kortare tid. En stunds vila efteråt är oftast välbehövligt och att dricka vatten.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather