Akupunktur – Sandra Katz

Sandra Katz ger till vardags akupunktur till cancerpatienter på Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Akupunktur hjälper mot en mängd åkommor. Boka din första behandling för endast 350 kr!

Akupunktur är en av behandlingsformerna inom traditionell kinesisk medicin och har använts i tusentals år i Kina. Det är en effektiv metod för behandling av sjukdom och har under senare år fått ökad uppmärksamhet i hela världen. Metoden kom till Sverige under 1960-talet och godkändes 1984 utav socialstyrelsen för att användas inom den officiella sjukvården mot kronisk smärta.

Akupunktur kan exempelvis användas vid:

  • Smärta från vävnadsskada.
  • Inflammationer i benhinnor, hälsenor,tennisarmbåge, ischias etc.
  • Spänd och stram muskulatur.
  • Stress, trötthet utmattning samt sömnproblematik.
  • Klimakteriebesvär såsom vallningar.
  • Smärtor i samband med artrossjukdom.
  • Reumatologiska sjukdomar.
  • Migrän eller spänningshuvudvärk.
  • Illamående och muntorrhet.

Akupunkturbehandlingen påverkar det autonoma nervsystemet, det vill säga det nervsystem som vi inte kan styra med viljan. Jag använder speciellt utformade engångs akupunkturnålar som är mycket tunna för att stimulera särskilda punkter. Akupunkturnålarna skickar sedan impulser via nerverna till ryggmärgen och sedan vidare till hjärnan.

Som svar på stimuleringen börjar det centrala nervsystemet i hjärnan öka produktionen av olika smärtlindrande ämnen. Ett sådant ämne är endorfin – kroppens eget morfin. Dessutom ökar blodcirkulationen i huden där nålarna sitter vilket bidrar till både smärtlindring och ökat välmående. Man kan även framkalla ett så kallat ” local twitch response” genom att sätta en nål i triggerpunkten. Ofta blir de spända muskelsträngarna då mindre och kan ibland försvinna helt och hållet.

När nålarna sätts i kan man känna av ett litet stick som bör försvinna inom några sekunder.

Nålarna sitter i ca 30 min men räkna med 60 min vid första tillfället för att jag ska kunna få en bild utav dig och dina besvär samt kunna besvara dina frågor.

Efter en akupunkturbehandling känns musklerna ofta mycket avspända och det är också vanligt att känna sig törstig, trött eller upprymd. Därför är det bra att dricka vatten och ta det lugnt en stund efteråt. Man brukar säga att ca 4-6 behandlingar behövs för att kunna känna effekt och få resultat men vissa kan känna effekt direkt efter första behandlingen.

Om Sandra Katz

Sandra har läst fysioterapeut (sjukgymnast) programmet på Umeå universitet.
”Under min studietid var akupunktur en av kurserna vi fick förmånen att läsa. För mig kändes det väldigt självklart att jag senare skulle fördjupa mig i det. Just för att akupunktur var det som hjälpte mig tillbaka efter en bilolycka med whiplash skada som resulterade i många års nack/huvudvärk.”
Då Sandra i höstas praktiserade på ett rehabcenter var akupunktur hennes främsta verktyg för att hjälpa patienter med olika reumatiska sjukdomar samt andra diagnoser såsom muskelskador (tennisarmbåge, ischias mm) utmattningssyndrom, högt blodtryck, migrän, kronisk ryggsmärta etc.
Idag jobbar Sandra som fysioterapeut på Karolinska sjukhuset då hon främst behandlar personer som tar stark medicin och dras med biverkningar såsom illamående, värmevallningar, muntorrhet etc.
Akupunktur är idag en evidensbaserad metod i västvärlden, men har i hundratals år varit det i Kina som är akupunkturens ursprungsland.
Obs! Kontakta Sandra om du önskar boka tid! Nr: 073-6835398
Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather