Contemporary

Under vårterminen 2018 kan du delta i Contemporary på måndagar kl 18.30-19.25. Vårterminen pågår fram till den 6/5.

Sommar 2018

Vår sommartermin pågår den 14/5 till 14/7. Under denna period kan du träna med sommarkortet eller sommarklippkortet. Under sommarschemat kommer Contemporary med Rebecka att hållas på måndagar kl 17.30-18.25 från den 14/5 – 18/6.

Om kursen:

Den moderna dansens utveckling började tidigt på 1900-talet. Några av de kända pionjärerna är bland andra Isadora Duncan, Ted Shawn, Doris Humphrey, Martha Graham, José Limón och Merce Cunningham.  Dessa pionjärer skapade en egen dansstil och utvecklade olika tekniker. Idag finns många olika stilar inom modern dans, man kan nästan säga att nuförtiden finns det lika många stilar som koreografer.

Modern dans är oftast förknippad med golvkontakt, ”tyngd” i dansrörelserna, och med experiment med kropp, rum och musik. I lektionen betonar vi olika rörelse kvalitéer såsom naturlighet, andning, tyngd, spänning/avslappning etc.

Denna klass är modern dans alla de som vill utforska kroppens rörlighet, form och gränser. Vi kommer att prata och gå igenom grunden för modern dans samt lära oss några dynamiska fraser. Vi kommer att arbeta kreativt, har du också en bra träning.

Du behöver inte ha tränat moderndans tidigare för att hänga med. Men det är så klart till fördel om du har tidigare erfarenhet av någon slags dans.

Delta barfota eller med balettskor/strumpor.

Varmt Välkommen!

Kurs: Contemporary

Nivå: Nybörjare/Fortsättning

Tid: Måndagar 17.30-18.25

Nästa kursstart: 14/5

Pris 6 veckor: 900 kr

Lärare: Rebecca Björling

Du kan delta i kursen på följande sätt:

  • Anmäl dig till hela kursen, då har du alltid förtur. Anmäl dig här!
  • Med klippkort, 10 pass för 1600 kr eller 20 pass för 2600 kr
  • Terminskort
  • Drop in, 170 kr
  • Delta med Introkort, om du är ny kund hos oss får du dansa hur mycket du vill i 30 dagar för 1000 kr!
Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather