Gravidyogautbildning- 1-5 april 2020

Den 1-5 april håller en fantastisk duo, Andrea Nanda och Susannah Rickman, gravidyogalärarutbildning på Yogansa.  Läs mer här!

Gravidyogautbildning på Yogansa
Med Andrea Nanda & Susannah Rickman
1-5 april 2020

En utbildning för dig som längtar efter att få dyka djupt i gravidyogans värld och lära dig mer om hur yoga kan bidra till en mer välmående graviditet, förbereda de gravida inför att föda, samt hjälpa återhämtningen efteråt.

Gravidyogan med sina mjuka och medvetna rörelser är ett utmärkt sätt att skapa välmående som passar de flesta under hela graviditeten. Under utbildningen går vi igenom yoga för graviditetens olika faser och hur man kan anpassa för olika individer. Stort fokus läggs på andning och avslappning, samt att träna bäckenbotten både för att stärka och att hitta avslappning, men också på att utforska bäckenets rörelser i preparation för födseln.

Utbildningen är för dig som är yogalärare och vill hålla gravidyogaklasser, eller vill ha mer kunskap om hur man kan anpassa för gravida på en vanlig yogaklass. Vi välkomnar även doulor, barnmorskor, förlossningspedagoger/instruktörer, eller er som arbetar inom mödravården och som vill kunna använda yogan som verktyg med individuella klienter.

Under kursen kommer vi att utforska gravidyogans olika positioner och rörelser, med fokus på andning och avslappning.

De fem dagarna innehåller information om gravidhälsa, anatomi och funktion av bäckenregionen, andningens anatomi, mental träning med hjälp av yoga, avslappning och meditation, yogans verktyg inför förlossningen, Föda utan rädslas fyra verktyg, Dykmetoden med barnmorskan Cayenne Ekjord, fjärde trimestern och mamma-baby yoga.

Du kommer få lära dig att hålla en gravidyogaklass, både inför grupp och enskilt, samt få utforska ditt unika sätt att förmedla gravidyogan vidare på ett säkert och tryggt sätt.

För att erhålla ett certifikat, behöver du efter kursens avslut observera-, assistera- och hålla en egen klass, samt lämna in två stycken kortare skriftliga arbeten. Personlig coaching från Andrea erbjuds alla deltagare under de två första månaderna efter kursens avslut, för att du ska känna dig helt trygg i din roll som ny gravidyogalärare.

Praktisk information
Schema: Utbildningen pågår kl 9.00-16.00 med 60 min lunchrast.
Pris: 10 000 SEK
Inbetalning sker till:
Avbokningsvillkor:

Om oss:

Andrea Nanda är certifierad yogalärare, doula och profylaxinstruktör inom Föda utan Rädsla samt utbildad i Spinning Babies, Mamma mage och Virya rehab. Andrea är passionerad över graviditetens unika resa och har de senaste åren ägnat stor del till att arbeta med gravida, främst genom gravidyoga men också med förlossningsförberedande kurser samt doulat och gett stöd under födslar. www.DoulaByYourSide.se


Susannah Rickman är osteopat (M.Ost), med inriktning inom kvinnohälsa, graviditet och postpartum rehab och driver kvinnokliniken LivModer i Bagarmossen, där hon förutom osteopati, bland annat erbjuder gravidmassage och Holistic Pelvic Care™. Susannah är utbildad professionell dansare, men har de senaste 15 åren arbetat med manuell terapi och rörelse från ett hälsoperspektiv. Idag är hon bland annat regelbunden gästlärare i anatomi på Danshögskolan. Susannah doular och håller förlossningsförberedande kurser, gravidcirklar och ceremonier etc. www.liv-moder.com

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather