Sanda Tcacencu

Sanda undervisar i Streetlek och Show & Pop!

Sanda är en deltidsstudent i Stockholm som har studerat och studerar både i Sverige och utomlands, inom olika områden: till civilingenjör och språk. Samtidigt har hon tränat och studerat dans på bl.a. Danscenter, samt för olika lärare i Sverige och Tyskland. Som 6-åring började Sanda träna och tävla i tiodans och har sedan dess dansat jazz, modern dans, bollywood, moldavisk folkdans, afrikanskt, men fastnade slutligen för  dancehall, house, och hiphop/streetdance, som idag är hennes tre främsta dansgenrer.

Sanda har jobbat som lärarvikarie, fritidsledare, gympalärare, samt som barninstruktör i kampsporten Aikido och som danslärare.

Sandas egna ord om att vara danslärare:

Jag tycker att det är viktigt att på ett kreativt och tålmodigt sätt sprida kunskap, dansglädje och energi. Jag vill förmedla alla spännande sidor av dans, både den konstnärliga kreativa sidan men även rörelse- och motionsaspekten. På mina klasser vill jag skapa en avslappnad men entusiastisk stämning, där eleverna förutom att lära sig koreografier och stiltypiska steg får tid till att utforska sin egna kreativitet genom danslekar och improvisation. Det viktigaste är dock att ha kul under hela klassen och läroprocessen!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather