Rocket Immersion Retreat

 If needed we will be able to simultaneously translate to Swedish.

 

Rocket® Immersion Retreat med Anders Asker

Fredagen 10/5  till Söndagen 12/5  2019 

På Shambala Gatherings, Sweden, Borntorpet 1, Skinnskatteberg

Välkommen till Rocket® Immersion Retreat med Anders Asker på Borntorpet! Rocket Vinyasa Yoga är en lekfull, snabbt flödande och fysiskt utmanande praktik.

Denna Immersion är en introduktion till de fantastiska Rocket serierna 1-3, så som de skapades av Larrys Schultz. Larry var elev till Pattabhi Jois som i sin tur tog Ashtanga Vinyasa Yoga till USA.

 
Rocket 1 och Rocket 2 är en modernisering och en anpassning av Ashtanga Vinyasa för att bättre passa vår västerländska livsstil. Larry åkte på turné med rockbandet Grateful Dead i 3 år. Under de åren utvecklade han sin undervisning och skapade Rocket-serierna.
 
Denna helg riktar sig till dig som är intresserad av att lära dig mer om Rocket Vinyasa yoga eller har tänkt att såsmångom utbilda dig till lärare i Rocket, men som inte har en tillräcklig bakgrund i Ashtanga eller annan Vinyasa yoga.
 
Vi kommer att gå igenom tekniker och tricks för armbalanser, handstående, huvudstående, många olika bakåtböjningar och ryggradsvridningar. Allting länkas samman i ett snabbt och helande flöde som rensar nervsystemet och förbereder dig för meditation och djup avslappning.
 
Även om Rocket är en mycket fysisk form av yoga, kan det inte nog betonas vikten av att gå ifrån ambition och prestation till yogans sanna essens, Oneness.
 
Ujjayi-andningen, en medveten andningsteknik, skapar flöde och självkännedom som därmed ökar självrespekten. Filosofi, musik, mantras och chanting är också självklara delar av praktiken.
 
Bandhas är praktikens intelligens medan andningen är hjärtat.
Förkunskaper: För att tillfullo tillgodogöra dig denna helg så krävs att du har grundläggande kunskaper i Ahstanga eller annan Vinyasa Yoga.
Det finns även möjlighet att delta en dag, delar av en dag eller enbart i enstaka klasser eller workshops. Kontakta i så fall Anders på *protected email* om hur vi kan skräddarsy ditt deltagande och om kostnaden.
 
Om Anders:
2006 blev Anders elev till Larry och fattade tycke för denna excentriske man. Larry blev en stor inspirationskälla för Anders som såg till att Rocket kunde fortsätta att etableras i Sverige sedan 2008. Anders gedigna kunskap, passion och entusiasm för Rocket gör att hans klasser är fulla av trogna Rocketutövare.
 
Sagt om Anders:
Anders undervisar med värme och humor samt använder gitarren och röstens redskap för att ta oss bortom det praktiskt teoretiska och nå djupare, in till hjärtat.
 
 
SCHEMA:
Fredag
15.30 – 18.30 Rocket 3 happy hour, 100 minuters yoga praktik, därefter presentation av gruppen och helgens upplägg
19.00 – Middag
20.00 – 22.00 Rocket-filosofi: hur hänger filosofi ihop med Rocket? Vad har musik eller mantra för roll i en klass och i det övriga livet? Kan vi applicera yogans 8 grenar på mattan och utanför den? Hur i så fall?
Vi avslutar kvällen med Antar Naad Mudra chanting
 

Lördag

07.30 – 9.15 Full Primary Series, live musik i Savasana
Frukost serveras från 9.15 
10.30–13.00 Redskap och teknik för att skapa flödet: Bandhas, drishti, ujjayii. Varför är dessa tekniker    så viktiga? Invokations mantra, att knyta an till och förstå vikten av traditioner från Patanjali till Larry Schultz och hur det påverkar dig och mig.
13.30 – Lunch
15.30 – 18.00 Rocket 1 med nedbrytning av vissa ställningar.
19.00 – Middag
20.00 – 21.30 Fortsättning Rocket-filosofi och meditation.
 
Söndag
07.30 – 9.15 Rocket 2, live musik i Savasana
Frukost serveras från 9.15
10.15 – 12.30 Teknik i armbalanser och inversioner, parövningar med block och straps, Bakasana bakåthopp, handstående mot vägg
13.30 – Lunch
14.30 – 16.00 Vi knyter ihop säcken och avslutar den här helgen med meditativ chanting.
 
P.S. Innan lunch finns tid för packning och utcheckning

PRAKTISK INFORMATION

Boka plats och betala här: Bokning
Kontakt: *protected email* ( Skriv till oss angående önskemål om boende / allergier )
Early Bird pris: 3990 SEK (priset gäller till och med 2/4-2019)
Ordinarie pris: 4490 SEK
För att säkra din plats, vänligen betala in 1000 kr i anmälningsavgift. Anmälningsavgiften återbetalas ej.
I priset ingår boende, alla måltider från fredag middag till söndag lunch samt alla klasser och workshops. Boendet är i delat rum. Om du önskar boende i enkelrum kostar det 350 kr extra per natt.
Boendet är i delat dubbelrum, trippelrum eller kvartett, du kan maila oss för önskemål om boende.
Avbokningspolicy
Om du avbokar innan den 20 april, återbetals hela beloppet minus anmälningsavgiften.
Avbokar du mellan den 20 – 30 april återbetalas 50% minus anmälningsavgiften.
Avbokar du i maj återbetalas 0 kr.
Om du blir sjuk återbetalas 3000 kr mot uppvisande av läkarintyg.
 
Resan till Borntorpet gör du lättast med tåg till Skinnskatteberg. Vi kan även öppna upp för dialog om samåkning mellan alla som ska delta. Från tåget kan du bli hämtad med bil som tar dig till Borntorpet. Meddela oss gärna om du vill bli hämtad.
Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather