Rocket Yogalärarutbildning 2019

It’s Yoga certifierad Rocket®Vinyasa 100 h Yogalärarutbildning

Gratis info-möte och yoga den 30/3

Huvudlärare: Anders Asker
Assisterande lärare: Rebecka Walter & Magdalena Potipa
Modul 1: 7–11 augusti 2019
Modul 2: 11–15 september 2019
Investering per modul: 13 900 SEK
Early Bird: 23 900 SEK för båda modulerna
(gäller vid full betalning innan den 21 juli 2019)

Max antal deltagare per modul: 12

Denna lärarutbildning ger en 100 h certifiering enligt Yoga Alliance kriterier. Utbildningen består av två fristående 50 h moduler (som vardera ger 50 RYT enligt Yoga Alliance).
Denna utbildning vänder sig till alla som vill lära sig Rocket®1, Rocket®2 och Rocket®3, för att kunna undervisa andra eller för att fördjupa och stärka sin egen yogapraktik.

Du kan välja att delta i en eller båda modulerna. För att delta i modul 2 krävs dock att du redan har gått en 50 h Rocket utbildning.


This Teacher Training is open for English speaking students. For more information please contact Anders Asker: es.re1563641748ksa-s1563641748redna1563641748@agoy1563641748


Vad är Rocket Vinyasa Yoga?

Rocket Vinyasa Yoga är en lekfull, snabbt flödande och fysiskt utmanande praktik.
Den är skapad av Larry Schultz och är baserad på Ashtanga Vinyasa Yoga. Han var elev till Pattabhi Jois. Under de 3 år som Larry var yogalärare på turné med rockbandet Grateful Dead, utvecklade Larry sin undervisning och skapade Rocket-serierna.

Han ville ge yogan fri från den mer strikta Ashtanga traditionen och kom därför att kallas för “the bad boy of Asthanga”. Flöde, lekfullhet och humor kännetecknade  Larrys undervisning.


Praktiken:

I ett kraftfullt flöde länkas de stående ställningarna samman, först på höger sida och sedan på vänster sida. På så sätt skapas snabbt en känsla av fluiditet, styrka och djup.

I Rocket 1 följer man i golvserien, främst Primary Series (Yoga Chikitsa). Fokus ligger på att bygga upp core.

I Rocket 2 följer man främst Intermediate Series (Nadi Shodana). Inslag av andra ställningar från Advanced A och B Series förekommer också. Fokus ligger på att flyta in och ut i inversioner och armbalanser, som ger en känsla av att flyga.

Rocket 3 är en ännu snabbare sammanslagning av Rocket 1 och Rocket 2 då 90 ställningar görs på 90 minuter. Fokus är total närvaro i nuet.

 

Förkunskaper som krävs:

Rocket Vinyasa Yoga är en lekfull, snabbt flödande men också fysiskt utmanande praktik. Det är därför viktigt att du som deltagare har en grundläggande kunskap om Ashtanga och en etablerad yogapraktik 5-6 dagar i veckan.
Helst ser vi att du har gått en 200 timmars yogalärarutbildning och/ eller att du har en längre tids erfarenhet av en fysisk hatha- eller ashtanga yogapraktik.

Vi utgår ifrån att du har kännedom om yogafilosofinss åtta greanar ur Yoga Sutras och hur Patanjali definerar yoga.

Vi erbjuder en 30 h Rocket® Immersion/Bridge den 10-12 maj 2019 på Borntorpet. Läs mer om vår immersion här:

Helgen blir en slags länkning till denna annorlunda Ashtanga tradition och utgör därmed en bra grund inför en Rocket Vinyasa Yogalärarutbildning.

Detta är en förberedande immersion för de som har erfarenhet och utbildning från andra yoga discipliner och som vill fördjupa sin praktik eller ta del av en 50 eller 100 timmars Rocket®Vinyasa YLU.
Även etablerade Ashtanga utövare är välkomna att delta.

 

Utbildningens upplägg

Utbildningen består av 2 fristående moduler à 5 dagar som motsvarar 50 timmar per modul. Modul 1 berättigar dig 50 h som du kan registrera hos Yoga Alliance.

Om du enbart vill delta i modul 2, krävs att du går modul 1 eller att du redan har gått en 50 h Rocketutbildning.  Kontakta Anders Asker för mer information: es.re1563641748ksa-s1563641748redna1563641748@agoy1563641748

För att bli certifierad lärare i Rocket, 100 RYT, krävs 100% närvaro i båda modulerna, att du har tillräcklig kännedom om serierna, gjort alla hemuppgifter, fått godkänt på det skriftliga provet och kan undervisa Rocket 1 och 2.

I modul 1 ligger fokus mest på Rocket 1 och Full Primary Series (FPS).
I modul 2 ligger fokus på Rocket 2 och Rocket 3.

Labbklasser förekommer varje dag. Vi bryter ned alla avancerade ställningar såsom armbalanser, handstående, vridningar med mera. Detta sker dels genom att göra ställningarna fullt ut och dels genom att modifiera med olika hjälpmedel.

I båda modulerna kommer vi att öva oss i byten mellan positioner för att kunna flyta in och ut ur ställningar.

Eftersom Rocket är en stark fysisk yogaform, är det lätt att tro att det bara är en serie akrobatiska övningar i en bestämd koreografi. Inget kan vara mer fel. Kunskapen om yogisk filosofi, bandhas, drishti och framförallt ujjayi pranayama är några av våra viktigaste redskap på mattan och i våra dagliga liv.

 

Schema/Schedule Module 1:

Schema/Schedule Module 2:

 

Utbildningens innehåll:

 • 140 positioner
 • Andning/ Pranayama
 • Drishti
 • Bandhas
 • Framåtfällningar och bakåtböjningar
 • Justering och Modifiering
 • Vikten av rätt stapling för upp-och-nervända ställningar/ inversioner
 • Fitness academy för bål, axlar, handled, armbågar
 • Viktförflyttning till händer och axlar
 • Flyta mellan positioner
 • Inversioner och handstående från stående ställningar
 • Armbalanser och inversioner från sittande positioner
 • Skapa flödande rörelser, långsamma ner på insidan för att skapa flyt, glida in i nästa ställning

 

Att stå på händer och andra inversioner har många stärkande effekter för kroppen.

Att lära sig mekanismerna för att kunna ’flyga’, görs möjligt genom att kombinera diverse aspekter, som i sin helhet tillåter dig att att bibehålla en känsla av levitation eller ’flygning’ i din praktik. Lättheten vi eftersträvar i praktiken är förmågan att röra sig flytande genom Vinyasan och i vissa sektioner balansera på händerna utan att fötterna nuddar golvet.

Ställningar där detta övas på:

 • Handstående, olika varianter
 • Varianter av Tranan
 • Huvudstående
 • Armbågsbalans och Skorpionen
 • Ashtavakrasana (crazy eight) med inhopp och utgång
 • Påfågel ställning

 

Investering och anmälan

13 900 SEK per modul.

Early Bird för dig som vill gå båda modulerna är 23 900 SEK. Hela summan ska vara inbetald senast 21 juli 2019.

För att säkra din plats, betala anmälningsavgiften på 2000 SEK per modul till bankgiro 5070-7124. Skriv ditt namn + Rocket Modul 1 eller Modul 1+2 eller Modul 2

Max antal deltagare per modul 12

 

Namasté i sann anda och i kravlös kärlek

Anders, Rebecka & Magdalena

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather