Workshops

DESSA WORKSHOPS ÄR ÖPPNA FÖR ALLMÄNHETEN

Nedan kan du läsa om vilka workshops som är öppna för andra än de som går yogalärarutbildningen. Vi anser att man ska kunna ta del av yogans urgamla visdom eller praktiska kunskaper utan att behöva blir yogalärare.

För bokning gäller följande:

  • Du som inte går utbildningen, behöver alltid förboka din plats i Yogansas workshop-kalender.
  • För att ha din plats säkrad måste avgiften vara inbetald till BG 5070-7124 senast 3 dagar i förväg.
  • Om du anmäler dig 3 eller mindre dagar innan den aktuella workshopen,  kan du betala  med Swish 0702848285 eller kontant på plats. Vi tar ej kort.
  • Alla workshops kostar 390 kr. Workshop Handstående och Genomhopp kostar 300 kr
  • Antalet platser är begränsade.

 

Anatomi

29 juni 2019 13:00-17:00       Lärare: Maria Khakhalkina

Teori och praktik är två skilda världar. Kursen är fokuserad till att ge dig basic inblick i hur du skadefritt och optimalt kan använda kroppen vid utövande av yoga eller andra fysiska aktiviteter. Vi gör en lätt teoretisk och praktisk genomgång av mjukdelar som muskler, fascia, ligament osv. 
Ibland vill man mer än vad kroppen tillåter. Varför gör vissa rörelser ont och vad  kan du göra för att säkert öppna upp kroppen i rörelser som just nu känns hindrade. Du ges inblick i hur du kan förebygga överbelastning, skador och sträckningar.

Om chakran: dess filosofi, praktik & meditation

30 juni 2019 13:00-17:00       Lärare: Anders Asker & Magdalena Potipa

Vi har sju huvudchakra i vår kropp. Varje chakra är ett kraftfullt energicenter som påverkar oss fysiskt, mentalt och emotionellt. Du får veta hur dina chakran verkar i balans och i obalans, om yoga positioner som skapar balans och därmed  hälsa och välbefinnande. Vi avslutar med en vägledd chakrameditation som balansera dina chakran och du känner dig fylld av energi och fridfull efteråt.

Vad är en Urban Yogi? 

7 juli 2019 13:30-17:00       Lärare: Anders Asker & Magdalena Potipa

En filosofiklass om föreställningar kring vad en sann yogi är, hur hen äter, tänker och allmänt anses behöva bete sig för att vara ’äkta’ och nå upplysning. Vad är andlighet och vad är andligt? Hur kan vi som modern människa leva ett yogiskt liv? En interaktiv workshop där vi bjuder in till diskussion och utbyte av idéer och tankar.

Ayurveda

13 juli 2019 13:30-17:00       Lärare: Johanna Mårdh

En introduktion till den indiska läkekonsten, de olika kroppstyper, doshor, dess kvaliteter och sätt att diagnosticera hälsa. Ayurveda är som yogan en uråldrig kunskap dokumenterat i skrift sedan över 5000 år. Vad står ’Kapha’, ’Pitta’ och  ’Vata’ för? Vilken kosthållning reglerar de olika doshorna? Vad kan denna läkekonst tillföra oss för vår hälsa i väst?

Chanting, Mantra, Mudras & meditation

14 juli 2019 13:30-17.00       Lärare: Anders Asker & Magdalena Potipa

Till levande gitarrspel kommer vi att sjunga olika invokationer, mantran och böner på sanskrit och gurumukhi. Ljud i olika former såsom ord, sång, musik osv har speciella vibrationer. Dessa urgamla mantran läker oss på alla plan, ger beskydd, stärker och höjer vår frekvens i alla delar av vårt liv. Chanting är extra kraftfullt, effektfullt och kännbart helande när det utövas i grupp.

Modifikation för skador, gravida, nackont, ryggont, hamstring m.m.

21 juli 2019 13:30-16:30       Lärare: Rebecka Walter

Mycket av den yoga vi stöter på idag är anpassat efter unga, friska kroppar. Samtidigt rekommenderas fler och fler sjuka eller skadade att söka sig till yoga för rehabilitering, balansering och läkning. Genom en grundläggande kunskap i hur du kan modifiera och anpassa din undervisning efter dina elevers ständigt förändrande behov gör du dina klasser öppna, tillgängliga och säkra för alla.
Vi går även igenom skador som har blivit vanligt förekommande ibland yogautövare som ett resultat av fel teknik, misalignment och repetition.
Denna workshop vänder sig till alla som utövar yoga och vill få tips om hur hen kan modifiera ställningar som passar hens förutsättningar.

Handstående & genomhopp

27 juli 2019 14:00-16:30       Lärare: Ann Pierson

Detta är en workshop för dig som vill lära dig teknik i att stå på händer och kunna göra smidiga genomhopp. Till en början övar ni mot vägg men så småningom helt fritt. Vi börjar med uppvärmande yoga samt förberedande övningar för handstående. Denna workshop vänder sig till alla oavsett om du har yogat lite eller mycket. I Ashtanga Vinyasa så ger dessa tekniker en extra krydda till din praktik.
Ann väver in vis yogisk filosofi med det fysiska på ett mycket inspirerande sätt.

 

För mer information kontakta Anders Asker:
Mejl: es.re1549599840ksa-s1549599840redna1549599840@agoy1549599840
Telefon: 0702 848285

 

Läs mer om It’s Yogas lärarutbildning på Yogansa

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather