Yoga för Unga

Denna kurs startar på nytt hösttermin 2018, mer info kommer inom kort. Du kan anmäla ditt intresse redan nu genom att maila .es.a1527250835snago1527250835y@nim1527250835da1527250835

 

OM KURSEN:

Vi lever i ett ständigt brus och många barn och unga upplever en ökad stress som kan påverka hälsan negativt. Perioden från att vara ett barn till att bli tonåring är en tid i livet då vi påverkas mycket, vi bygger vår identitet och ska så småningom frigöra oss från familjen. Vi ska förhålla oss till skolan, kompisar, sociala medier och ta in det som händer i världen utanför oss samtidigt som det händer mycket inom oss, både själsligt och kroppsligt. Att utöva yoga som ung kan vara ett utmärkt sätt att öka tilltron till sig själv och hantera känslor och tankar. I en period då det stormar mycket kan yogan ge verktyg för att stärka självkänslan och skapa utrymme för reflektion.

Varje yogapass innehåller andningsövningar, rörelser (asanas) och avslappning. Vi kommer att ta upp ämnen som på olika sätt är viktiga för att må bättre. Vi pratar om hur vi kan leva sanningsenligt mot oss själva och hur vi skapar god hälsa genom sund träning och bra vanor. Yoga handlar om att lyssna till sin kropp och hitta verktyg som kan motverka stress och skruva ner högt ställda krav på oss själva. Yogan kan också ge bättre sömn och du känner dig lugnare och får lättare att koncentrera dig.

Vi jobbar med rörlighet, balans och styrka, såväl fysiskt som mentalt. I gruppen möts vi på lika villkor och alla är med och bidrar till en trygg och accepterande miljö. Yoga är fri från prestation och du behöver inte ha tränat yoga innan. Alla yogar efter sina förutsättningar. Varmt välkommen!

 

Kursnamn: Yoga för Unga

Nästa kursstart: 23/1 2018

Uppehåll: För Sportlov v.9 och Påsk v.14

Nivå: Nybörjare 9-16år

Tid: Tisdagar 16.30-17.25

Pris 14 veckor: 1500 kr

Lärare: Erika Söderström

Du kan delta i passet på följande sätt:

Erbjudande: Gå två kurser i 14 veckor för 3000 kr, kombinera dans och yoga! Vi har yogamattor på plats. Boka ditt drop in pass här! Observera att vi tyvärr inte har tillgång till dusch.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather