Yogart, barn 6-9 år

Yogart – kreativitet, fantasi och yoga för barn och unga!
För barn i åldern 6-9 år.

Tid: Tisdagar 16-16.50

Start: 29/8

Uppehåll: Ingen lektion under höstlovet v. 44

Slut: 7/11

Antal lektioner: 10

Pris: 1200 kr

Lärare: Renata och Zoka

Vad är YOGART?

Yogart är ett projekt skapat av Renata och Zoka, två yogaälskande konstnärer som nu startar en kurs på Yogansa.
När element från teatern och musiken kombineras med yoga sker samma sak som när vi med vår fantasi skapar en saga eller som när man uttrycker känslor i rörelse eller sång. Utövandet blir en interaktion där barnen är både mottagare och deltagare. Med balans mellan spontanitet och struktur lär sig barnen lyssna på sig själva och andras uttryck. Dom får utforskar det kinestetisk lärandet i en multisensorisk miljö.

Yoga är ett roligt sätt för barnen att lära sig och utvecklas under otvungna omständigheter. Redan tidigt upplever många barn press både socialt, i skolan och inom idrotten. Det är lätt att dom blir självkritiska och tappar självförtroendet.

Det fina med yoga är att man inte dömer. Målet är inte att bedöma en pose eller hur man leker, utan att istället föda den interna glöden och barnens självacceptans.

Yoga är även en konstform som hjälper barnen att slappna av och ha kul medan dom utvecklas motoriskt, blir smidigare, får bättre balans och kroppsmedvetenhet. Egenskaper som i sin tur ger bättre fokus och självförtroende.

Anmäl dig till hela kursen här!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather