Yogaretreat i Indien

Välkommen med på en resa i yogans och hälsans tecken, till ”God´s own country” Kerala i södra Indien! Upplev en vecka med avkoppling, hathayoga, skönt strandhäng, underbar mat samt en utflykt med husbåt på Keralas kända backwaters.

Ledare: Ann Pierson
Datum: 17 Januari 2018
Plats:  Poovar Island, Kerala, Indien
Boende: Isola di Cocco + husbåt
Pris: 18 900 kr, inklusive flyg t/r, transfers, aktiviteter, boende i dubbelrum (tillägg för enkelrum om så önskas) Researrangör: Indcen resor

Anmälan: Maila oss på *protected email*

 

Yoga
Under resan erbjuds två klasser dagligen. En morgonklass som är mer dynamisk och en eftermiddagssession som är mer stillsam och meditativ.

Upplägg:
08:30-10:30 yoga/dynamisk
16:00-17:30  yoga/meditation 

Mer om innehållet:
Vårt fokus på denna retreat är välbefinnande.  Vi kommer under våra dagar tillsammans att utforska vad sant välbefinnande innebär för dig och hur du kan uppleva varaktig harmoni oberoende yttre omständigheter.

Många av oss lever med en intensiv vardag där många ”borden” och måsten lätt kan ta över och kännas överväldigande. Yoga hjälper oss att hitta balans fysiskt, mentalt och energimässigt. När vi är i balans ökar förmågan att se med klarhet vad som är betydelsefullt – bortom de många idéer och föreställningar som vi genom livet har anammat om vilka vi är och vad vi behöver.  Svadhyaya är ett begrepp inom yogafilosofin som kan översättas som självkännedom.  Under vår vecka tillsammans kommer vi att utforska svadhyaya, vad detta innebär och hur detta förhållningssätt leder till ett liv mer i enlighet med vår sanning och med det ett liv i harmoni. 

Om Ann:
Ann är certifierad 500+ yogalärare (hatha, ashtanga, vinyasa och yinyoga) och har genomgått en fördjupande utbildning inom ISHTA-yoga. ISHTA, som är en akronym för Integrated Science of Hatha,Tantra & Ayurveda, är ett förhållningssätt  där vetenskaperna och filosofi kombineras för att uppnå välbefinnande. ISHTA betyder även individanpassad – en aspekt som avspeglas i Anns undervisning.

”Vid mitt första möte med yoga för sexton år sedan väcktes en stark passion. Genom åren har jag praktiserat och studerat olika stilar av hathayoga med en lång rad kunniga och inspirerande lärare i Sverige och utomlands. Ju mer jag fördjupar mig, desto mer respekt och fascination känner jag för yogans tidlösa visdom och transformerande kraft.

Yoga ger energi och hjälper mig att vara mer närvarande och medveten. Genom yoga har jag blivit stark och smidig i både kropp och sinne. Det har också lärt mig att lyssna inåt och lita på min intuition, men framför allt öppnar det hjärtat. Och ett öppet hjärta vill ge. Något så gott och välgörande varken vill eller kan jag behålla för mig själv. Det är en sann lycka att få dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter och guida och inspirera andra till att upptäcka yoga och möta sig själva.

För mig är yoga inte något att bemästra eller kontrollera. Det har vi nog av. Det är en metod och ett system av övningar för att öppna upp, känna frid och frihet att vara dem vi är och uppnå vår fulla potential. Vi är alla olika med olika förutsättningar, bakgrunder, erfarenheter och livssituationer – så naturligtvis behöver vi med ödmjukhet utgå från var vi befinner oss och vad vi behöver och anpassa yogan utifrån det för att komma tillbaka till vårt naturliga tillstånd av balans och harmoni”.

Dagsprogram

17 jan 2018: 

Flyg från Arlanda 09.20.

18 jan 2018:
Ankomst Trivandrum 03.00 Transfer till hotell.

18 jan – 23jan:
Frukost
Yoga
Lunch
Yoga
Middag
Meditation på stranden i solnedgången (frivilligt)

24 jan 18
Frukost
Transfer till Alleppey. Stig ombord husbåten och kryssa genom Backwaters, det bästa av Kerala.

25 jan 18
Efter frukost, transfer till Cochin. Citytur och shopping.
På kvällen Kathakali dansföreställning.
Avskedsmiddag.

26 jan 18
Flyg Cochin – Stockholm, ankomst Arlanda 11.30

I priset ingår: 

Flyg t/r Stockholm-Kerala
Transfers enligt program
Boende på Isola di Cocco (tillägg för enkelrum) med halvpension (frukost och middag)
Aktiviteter enligt program.

Ingår ej:
måltidsdryck, reseförsäkring, visum, övrigt som inte inkluderat ovan

Bokningsvillkor:
Handpenning 1000 kr vid bokningstillfälle, slutbetalning 35 dagar före avresan.
Det går att delbetala månatligen om så önskas.

Anmäl intresse så skickar vi inbjudan till planerad information möte.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather