Karin Ericson

 

Karin är danslärare, dansare och koreograf med bas i den västafrikanska danstraditionen.

Hon har dansat balett och jazzdans från 7 års ålder men har sedan 1992 specialiserat sig på danser från främst Guinea, Senegal, Mali och Burkina Faso. Hon behärskar både djembe, sabar och mer moderna afrikanska stilar och har genom åren kommit att bli en av de starkaste profilerna inom sabardans i Sverige.

Karin är utbildad på Balettakademin, Dansdojon, Kulturama, Danshögskolan för bl.a. Marie Louise Jatta och Anna-Lena Tell. Hon har även dansat för de bästa lärarna i Paris, Bryssel och New York samt flertalet västafrikanska länder främst vid Centre Culturel Blaise Senghor i Dakar.

Sedan 1999 har hon undervisat på olika skolor i Stockholm och även gett workshops i Finland. Karin är medskapare och dansare i en dansföreställning för barn ”Vi är grannar nu” som skapades i Jordbro Kulturhus och hade premiär på Zebradans september 2016 och sen spelats på andra platser i Stockholmsområdet och i flera städer runt om i Sverige. Jag har även arbetat som dansare både frilans och i ett flertal grupper sedan 1998 främst inom de västafrikanska danstraditionerna.

 

Karin undervisar Sabar (Tisdagar kl 18.20) på Yogansa.

Boka Karins klasser här.

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather