Irini Dougias Andersson

Foto av: Leobrothers

Irini Dougias Andersson undervisar i streetdance och dansmix.

Dansintresset började på dansskolan Alby Fejm, där Irini var sång- och danselev från att hon var 11 till 18 år gammal. I gymnasiet gick hon på ST:Eriks musikallinje, och fortsatte efter studenten att tävla och undervisa i streetdance i Grekland under ett års tid.

Sedan år 2004  har hon undervisat i streetdance för barn mellan 6 och 16 år. Irini har varit danslärare för organisationen NBV i Nyköping, Trosa, Vagnhärad och för Studiefrämjandet i Stockholm.

År 2012 startade Irini Dansskolan Yogansa med fokus på att ha dansträning för barn och vuxna som vill dansa för att det är roligt och den enligt Irini, bästa motionsformen.

Irini om sina danslektioner:

”Det bästa med barn att dom kan härma i princip vad som helst. Utifrån den teorin bygger jag koreografier med både lätta och svåra danssteg. Det är lika viktigt att få känna att man klarar av vissa steg, som att få bli utmanad och kämpa lite. Det får inte vara för lätt, och inte för svårt. Danserna ska vara anpassade för barnens åldrar, och snarare vara roliga för barnen att dansa än för en publik att titta på. Fokuset ligger på barnens utveckling till hundra procent, poängen är att dom ska ha roligt, och få alla bra egenskaper som dansen medför på köpet. Efter bara några få lektioner brukar mina elever snabbt finna ett lugn och koncentration när de lärt sig lektionens rutiner. När stunden är inne, får eleverna visa upp dansen för varandra och på så sätt vänja sig vid att stå framför folk och vara stolta över något dom lärt sig. Detta är läskigt för vissa, roligt för andra. När alla har roligt, då är jag som gladast!”

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather