Att börja med yoga & meditation

Yoga & meditation på Yogansa

Börja yoga på Yogansa

Det unika med yoga, är att det är en av väldigt få träningsformer som går emot vår tävlingsinstinkt. I yogan lämnar vi prestation, jämförelse, press och krav på resultat bakom oss. Vi accepterar oss själva som vi är och i varje pass utgår vi utifrån dagens form och energi. Genom att utöva yoga lär du dig att inte ”föra våld på dig”, att känna att kroppen du lever i är din, och att du kontrollerar den och är bekväm i den.

Och det kanske viktigaste av allt, när du lär dig att älska dig själv och samla energi inom dig, då kan du dela med dig och sprida din energi och kärlek till din omgivning.

I Yogansas yogaschema har passen olika färg för att visa ansträngningsnivån. Pass som är gula är väldigt lugna, ljusgröna pass är lite mer dynamiska men fortfarande lugna, gräsgröna pass är rätt så fysiska, och mörkgröna pass är mycket dynamiska.

På de flesta av Yogansas yogapass kan du delta utan förkunskaper, alla positioner går att modifiera och det är dina förutsättningar som är utgångsläget för din praktik.

Letar du efter en mer utmanande klass tipsar vi ofta att ta just de dynamiska passen, detta för att här vet vi att du både får svettas mer och dessutom testa snabbare flöden och nya akrobatiska asanas – om du vill.

Och till dig som är helt ny tror vi får en bättre start om du börjar med ett pass som går lugnare till. Det beror även på vilken typ av yoga du är ute efter. Vi har pass både för nybörjaren som vill svettas och utmanande följa ett snabbare tempo genom passen, så som för den som vill fokusera på andning och avslappning.

Svårighetsgrader:

Nybörjare:  Du som aldrig yogat tidigare får en bra grund och start i din yogapraktik med dessa pass.

Nybörjare / Fortsättning: Du som har ingen eller lite förkunskaper kan i lugnt tempo få grepp om vad yoga innebär, hur du ska andas och förhålla dig till positionerna. Du som yogat tidigare kan delta och utvecklas i din takt.

Fortsättning / Medium, Medium/Avancerad:  Du som har viss erfarenhet av yoga och till utmana dig själv bör testa dessa pass. Även om du har mycket lite förkunskap är du varmt välkommen att på ett lekfullt sätt testa och se vart dessa pass kan ta dig!

 

Börja meditera på Yogansa

Att låta sinnet släppa taget om medveten kontroll, det är meditation. Snarare än att ”inte tänka på något alls” (vilket kan kännas ouppnåbart) handlar meditation om att släppa kontrollen för att i stället rikta medveenheten till din andning.

Alla Yogansas kurser i meditation är öppna för nybörjare och är till för att hjälpa dig som aldrig mediterat förut att hitta verktyg för att kunna slappna av.

 

Hur börjar jag yoga eller meditera?

Är du osäker på vilken typ av yoga eller meditation som passar dig? Fråga gärna oss på Yogansa så ska vi försöka hjälpa dig hitta rätt bland de olika formerna och klasserna med yoga och meditation. Bästa sättet att ta reda på vad du själv mår bra av är så klart att testa och låta dig själv uppleva olika lärares sätt att undervisa och förklara. Ett tips för dig som aldrig tränat hos oss tidigare är att komma igång med hjälp av Introkortet som gäller i 30 dagar och kostar 750 kr.
Välkommen till en prestationsfri yogastudio med dig själv i fokus!

Klicka här för att se yogaschemat.

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather